Fyra grupper uttagna i Musik Direkt
SÄTER

Musik Direkt hade sin första uttagning till länsfinalen i Säter i går kväll. De fyra lyckliga grupperna som gick vidare var Jell, Mustain, Emphasy och DuoPihl.

Snudd på skandal kan man tycka om att inte första akten ut gick vidare till finalen. 17-åriga Heidi Bauer sjöng tre visor och spelade så härligt melankoliskt på sin gitarr att man fick rysningar. Sången var också riktigt talangfull och det hon föll på var troligen mellansnacket då hon lät nervös, inget som märktes när hon sjöng.

DuoPihl gick vidare med två covers; Tom Johnstones "Long between running" och Dilbas "I'm sorry". Duon består av lillasyster Ida och mellanbror Andreas Pihlgren, från Krylbo. Båda två går estetiska programmet på gymnasiet. Andreas visade sig vara duktig på fingerspel på gitarren medan Idas röst var så där härligt r'n'b-soulig.

Jell från Borlänge var med för fjärde gången. Och för första gången gick de vidare till länsfinalen. Jämfört med tidigare år har de utvecklats både musikaliskt och på scen, vilket de nu fick ett kvitto på. Men de kan inte räkna med några priser i den stora finalen. Pricken över i saknas. En gitarr till och en enhetligare stil skulle kunna göra mycket för gruppen.

Först ut efter paus var ytterligare ett popband från Borlänge, Blackline. De överraskade med väldigt svängig klassisk rock/pop men räckte - enligt juryn - inte till för att nå finalen. Det gjorde däremot hårdrocksbandet Mustain från Falun. Ett band som spelade klassisk hårdrock och faktiskt lät riktigt bra. Emphasy från Hedemora spelade sist. De är med i Musik Direkt för sjätte gången.
- Jag hoppas vi inte vinner den stora finalen så vi får vara med nästa år igen, sade sångaren Erik Myrsell.

De har blivit hårdare med åren, men behåller ändå den melodiösa hårdrocken och har därmed chansen att utvecklas mer och slå igenom. På söndag avgörs den andra uttagningen i Rättvik och nästa söndag den tredje i Vansbro. Länsfinalen går i Borlänge den 29 mars.

RONNIE CARLSSON
20030310
Borlänge Tidning ©Dalarnas Tidningar.

Klicka här för utskrift av sidan!

Start Biografi Diskografi Galleri Gästbok Press Links Kontakt