GårdsRocken
BORLÄNGE

- Gårdsrock suger, skrek några längst fram i publiken på Borlänges egen gårdsrockscen på Cozmoz. Årets Gårdsrock kunde kanske börjat bättre, men det ordnade upp sig. Utbudet var brett, kvällen bestod av death methal-, hiphop-, punk-, rock- och popbidrag.

Punken stod Anti Ellen för, Insane Product tog hand om hiphopgenren och passade vidare till Cocokichue som fixade rock´n´rollen. Yngsta bandmedlemmarna har Mystery och The Souls, de är mellan 10 och 13 år. Snowblind öppnade med progg och Ebba Gröninspirerade takter.

Tio minuter hade varje band på sig att visa upp sig från sin bästa sida. Juryn stod redo med kritisk blick för framförande, scennärvaro och musikalitet.
- Mando Diao har säkert inspirerat en hel del till årets gårdsrock, tror en av jurymedlemmarna.

Tio Borlängeband tävlade om publikens och juryns röster och fyra band fick pris och vann studiotid och möjlighet att spela in en demo med fyra låtar. Vinnarna, Blackline, får tillfälle att uppträda på Peace & Love-festivalen i sommar. Tvåa kom Jell och trea, Anti Ellen. Sugarplum Fairy vann tävlingen 2001 och var årets dragplåsterband. De rockade loss i pausen och fick även äran att dela ut årets priser.

ÅSA JOHANSSON
20030524
Borlänge Tidning
©Dalarnas Tidningar

Klicka här för utskrift av sidan!

Start Biografi Diskografi Galleri Gästbok Press Links Kontakt