Tuff jakt på störst talang
Rockbandet Jell tog hem segern i tidningens tävling
BORL�NGE Rockbandet Jell trivs då det är många i publiken. Och trivdes gjorde de unga rockmusikerna på lördagen då de vann finalen i Borlänge Tidnings talangtävling. Med segern följde ära, en vacker glasplakett och en riktig studioinspelning.

Finalen avgjordes på Peace & Love-festivalens stora scen. Jell tävlade i finalen mot rockbandet Demora från Hedemora, vistrubaduren Emelie "Emlan" Larsson, Hedemora och Borlängesångerskan Nadia Wedberg.

Den tuffa uppgiften att bland finalisterna utse en segrare vilade på en jury bestående av Roger �stman, Per Stavborg, Fredrik Aspelin, Victor Nor�n och �sa Kers som var juryns ordförande.

Juryn och inga andra skulle alltså välja segraren.
Vilket inte hindrade finalisterna från att lika mycket vända sig direkt till "sin" publik, alla dem som stöttat dem under vägen till finalen. Publikstödet var också starkt och sporrade tveklöst finalisterna att ge allt. Det blev en spännande tävling och spänningen steg åtskilliga grader då det blivit dags för juryns enskilda överläggning.

Plats på scen tog då gästartisten Justin Winocur från San Fransisco, USA.
– Det var hårt. Så sammanfattade �sa Kers juryns väg till beslut sedan hon berättat vilken segrare som valts. Förutom äran belönades Jell med en stilig segerplakett i glas och en riktig studioinspelning.
– Ett steg uppför trappan, så besvarade Love Nyberg, gitarr, bas och sång, frågan om vad segern betydde för rockbandet Jell som funnits i sex år och fått scenvana genom livespelningar på flera platser. Sex demos har segrarna i Borlänge Tidnings talangtävling också spelat in.

Jell det är Per-Olof "Puffen" Masgård, trummor, Linnea Nyberg, fiol, bas och sång, Love Nyberg, gitarr, bas och sång, Marcus Wallner, gitarr, sång och Johan Nordin, orgel, piano, kör.
Det är med en 70-talsinflurerad rockmusik Jell erövrat sin publik och de fyra killar och en tjej starka bandet var naturligtvis lyckliga på lördagen. Den del av segern som ger studiotid hoppas de fem en hel del på.

Jell kommer närmast att spela på tisdagen under Borlängefesten i Borlänge centrum. En av festarrangörerna, Benny Astor på Bolanche, såg tidigt att bandets medverkan var ett måste. Han ordnade också bokningen av det segrande rockbandet.

SVEN-ERIK OLSSON
2005-07-11
© Dalarnas Tidningar
Länk till originalartikel
Copyright © JELL 2000-2005